Je bikini wassen, zo doe je dat het best!

Je bikini wassen, zo doe je dat het best!
SYST - Author - Monique van Beek

Monique van Beek

Lingerie en Badmode expert

Ik ben al bijna 20 jaar trotse eigenaar van ons familiebedrijf Dutch Designers Outlet waarbij we met betaalbare lingerie jouw persoonlijke garderobe verrijken. Ik heb grote ambities en grote dromen, en soms komen deze gelukkig ook nog uit.

Ik draag het liefste sneakers, Ook onder een feestjurk. Niet omdat ik hoge hakken niet mooi vind, maar omdat het zo moeilijk danst en ik graag door het leven huppel en dans.

Helemaal mezelf zijn en een vrouw een goed en positief gevoel bezorgen door haar de juiste en goed passende lingerie te laten ervaren bezorgt mij het ultieme gevoel van YES!

Verrijken kun je breed zien; in modellen, kleuren en kwaliteit. Dit omdat we nauw contact hebben met onze leveranciers zoals Marlies Dekkers, LingaDore en After Eden. Maar ook in verrijking van comfort. Kom je er niet uit, help ik je graag persoonlijk op weg via de telefoon of mail. Ik spar graag met je wanneer je er niet uitkomt bij het uitzoeken van jouw maat of model bh of badmode.


Veelgestelde Vragen

Kan een bikini in de was?

Ja, een bikini kan in de was, maar het is het beste om hem met de hand te wassen met koud water en een mild wasmiddel. Dit helpt de stof en elastiek langer mee te gaan. Als je de wasmachine gebruikt, doe de bikini dan in een waszak en gebruik een fijnwasprogramma met koud water. Vermijd het gebruik van wasverzachters en bleekmiddelen om de kleuren en de elasticiteit te behouden.

Kan een bikini in de droger?

Nee, een bikini kan beter niet in de droger. De hitte kan de stof en het elastiek beschadigen, waardoor je bikini zijn vorm en elasticiteit verliest. Laat je bikini liever aan de lucht drogen. Leg hem plat op een handdoek in de schaduw om te voorkomen dat de kleuren vervagen door direct zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je bikini langer mooi blijft.

Hoe vaak moet ik mijn bikini wassen?

Dit hangt af van hoe vaak je jouw bikini draagt en in welke omstandigheden. In ieder geval na elk gebruik in zwembaden om chloor te verwijderen. Ook altijd na gebruik in zee om zout en zand te verwijderen. Zout kan de stof uitdrogen en zand kan schuren. Als je veel gezweet hebt of zonnebrandcrème hebt gebruikt is na gebruik wassen ook aan te raden. Zweet en zonnebrandcrème kunnen de stof aantasten en bacteriën laten groeien. Deze vuistregels gelden voor ieder type zwemkleding.

Kan een bikini in de wasmachine?

Ja, een bikini kan in de wasmachine worden gewassen, maar het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn om de levensduur en kwaliteit van de stof te behouden. Gebruik een waszak, koud water en een fijn wasmiddel. Hoewel de wasmachine een gemakkelijke optie kan zijn, blijft handwassen de beste methode om de kwaliteit en levensduur van je bikini te behouden.

Welk programma bikini wassen?

Voor het wassen van een bikini in de wasmachine, gebruik je het delicate of handwasprogramma met koud water. Plaats de bikini in een waszakje en gebruik een mild wasmiddel. Vermijd wasverzachter en bleekmiddel. Laat de bikini aan de lucht drogen, plat op een wasrekje en uit direct zonlicht.

Kan je een bikini op 60 graden wassen?

Nee, je kunt een bikini niet op 60 graden wassen. De hoge temperatuur kan de elasticiteit en kleur van de stof beschadigen. Was een bikini altijd met koud water of op een lage temperatuur om de kwaliteit te behouden.

Hoe bikini handwassen?

Om een bikini met de hand te wassen vul je een wasbak met koud water en voeg je er een mild wasmiddel aan toe. Laat de bikini 10-15 minuten weken, wrijf zachtjes om vuil te verwijderen, spoel grondig uit met koud water en laat aan de lucht drogen, plat op een wasrekje en uit direct zonlicht.

service
jun 26, 2024

Goedendag fijne lezer, fijn je hier te verwelkomen bij een nieuw college van Dutch Designers Outlet haar Lingerie en Badmode expert. In dit blog ga je leren hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw nieuwe, mooie bikini. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om je bikini op de meest optimale manier te onderhouden. Ga je, je bikini wassen? Dan is het altijd een goed idee om met een aantal belangrijke aandachtspunten rekening te houden. Die gaan we in dit blog behandelen!

Hoe vaak moet ik mijn bikini wassen?

Dit hangt een beetje af van hoe vaak je jouw bikini draagt en in welke omstandigheden. In ieder geval na elk gebruik in zwembaden om chloor te verwijderen. Ook altijd na gebruik in zee om zout en zand te verwijderen. Zout kan de stof uitdrogen en zand kan schuren. Als je veel gezweet hebt of zonnebrandcrème hebt gebruikt is na gebruik wassen ook aan te raden. Zweet en zonnebrandcrème kunnen de stof aantasten en bacteriën laten groeien. Deze vuistregels gelden voor ieder type zwemkleding.

Je bikini wassen met de hand na het zwemmen

Heb je een dagje doorgebracht aan het zwembad of op het strand? Dan doe je er altijd goed aan om je badkleding meteen af te spoelen met schoon water. Je verwijdert hierdoor al het meeste zweet, chloor en ander vuil. Dit geldt uiteraard niet alleen voor je bikini, maar ook voor je badpak of tankini. Vervolgens kan je ook je bikini wassen met de hand met behulp van een mild wasmiddel. Vergeet deze niet ook weer goed uit te spoelen.

Hoewel wij overtuigd zijn van een handwasje, zijn er genoeg dames die toch liever voor gemak gaan en de wasmachine inschakelen. Volg in ieder geval het advies van de fabrikant op, die schrijft deze altijd op het waslabeltje dat in jouw bikini is gestikt. Zet je toch de wasmachine in, houd dan rekening met onderstaande tips.

Je bikini wassen in de wasmachine doe je altijd op een fijn wasprogramma

In eerste instantie is het bij een bikini of badpak wassen altijd erg belangrijk om gebruik te maken van een fijn wasprogramma. Dit zorgt ervoor dat de gevoelige stoffen niet overdreven belast zullen worden. Bovendien is het ook altijd een goed idee om centrifugeren te vermijden of te kiezen voor een zeer laag toerental. Dit betekent dat je maximaal kiest voor 400 tot 600 toeren.

Zwemkleding wassen doe je met water op een lage temperatuur

Bij een bikini wassen is het ook altijd van belang om de voorkeur te geven aan een lage was temperatuur. Het gaat hierbij dan om een temperatuur van 30, maximaal 40 graden. Bovendien moet je ook altijd gebruikmaken van een fijnwasmiddel, mild wasmiddel of een wasmiddel speciaal voor sportmaterialen. Maak geen gebruik van een wasverzachter!

Maak bij een bikini wassen altijd gebruik van een wasnetje

Zowel bij een bikini wassen als bij het wassen van een badpak wordt het altijd aangeraden om gebruik te maken van een wasnet. Op deze manier zorg je er voor dat jouw badkleding op de best mogelijke manier wordt beschermd tegen slijtage in de machine. Slijtage van het materiaal kan op deze manier efficiënt tegen worden gegaan waardoor je jouw badmode makkelijk nog een seizoen kunt dragen.

Waarom geen gebruikmaken van wasverzachter bij een bikini wassen?

Of je nu kiest voor het wassen van zwemkleding of een mooi lingeriesetje. In alle gevallen is het belangrijk om geen gebruik te maken van een wasverzachter. Veel mensen doen dit wel, maar dat is echt geen goed idee. Het gebruik van wasverzachter zorgt er voor dat de elasticiteit van de stof wordt aangetast en dat is zeker niet de bedoeling. De stof kan daardoor makkelijker scheuren en het plezier in een frisse duik zal letterlijk en figuurlijk in het water vallen.

Bikini wassen, wat met zonnebrandcrème vlekken?

Bij een bikini wassen moet je extra aandachtig zijn voor zonnebrandcrème vlekken. In het slechtste geval kunnen dergelijke vlekken er voor zorgen dat je mooie, witte bikini gaat verkleuren. Zijn er toch vlekken van je zonnecrème op je bikini ontstaan? Dan is het mogelijk om deze te verwijderen met behulp van een speciale vet oplossende vetverwijderaar die geschikt is voor kleding. Verwijder de vlekken uiteraard zo snel mogelijk.

Zijn er speciale aandachtspunten bij een badpak wassen?

Het antwoord is simpel: nee. Het spreekt natuurlijk voor zich dat lang niet alle dames de voorkeur geven aan het dragen van een bikini. Ook het badpak is een razend populair stukje badmode waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit wat voor een zwemkleding je draagt, je kunt gerust rekening houden met alle aangehaalde tips die gelden bij een bikini wassen.

Extra tip, draag je mooiste bikini niet in de jacuzzi!

Hoe goed je ook de voorschriften en tips opvolgt met betrekking tot je bikini wassen, er loeren nog heel wat andere gevaren om de hoek. Zo kan bijvoorbeeld de felle UV-straling van zonlicht een impact hebben op de uitstraling van de kleuren. Maar er is nog meer! Heerlijk toch, om even fijn te kunnen genieten van een beetje wellness? Vooral de jacuzzi is op dan bijzonder populair. Ga je in de jacuzzi? Doe dat dan zeker niet met je mooiste bikini. De kans is zeer groot dat het warme water de kleuren en stof gaat aantasten. De levensduur van je bikini kan hierdoor nadelig worden beïnvloed.

Hoe je bikini laten drogen?

Is je bikini gewassen? Dan moet je deze natuurlijk ook weer drogen. Ook hiervoor gelden verschillende richtlijnen en controleer altijd weer het waslabeltje in je bikini. Laat badkleding zoals je bikini bij voorkeur altijd plat op een droogrek in de schaduw drogen. Wring je bikini of badpak niet uit maar hang deze ook niet drijfnat op om uitrekken te voorkomen en hang je badkleding nooit in direct zonlicht. Zo kan ze gaan verbleken.

Stop je badkleding bij voorkeur ook nooit in de droger! De hoge temperaturen in de droger kunnen er namelijk voor zorgen dat de elastische vezels van de stof worden beschadigd. Bovendien is het ook gek dat de pasvorm daardoor komt te veranderen. Let hier dus zeker voor op.

Hoe moet ik zijn zwembroek wassen

Voor het wassen voor een heren zwembroek geldt hetzelfde voor jouw zwemkleding. Of het nu een 'strakke' zwembroek betreft of een zwemshort: gewoon op een hand-programma en daarna rustig te drogen leggen. Vertel hem wel even om na het zwemmen een stap onder de douche te zetten. Zo spoelt het chloor en transpiratie alvast uit en hij mag best een keer zijn best doen voor de verzorging van zijn zwemkleding.

Correct je bikini wassen verzekert je van een optimale levensduur

Op een correcte manier je bikini wassen is (veel) belangrijker dan je denkt. Alleen op deze manier zal je er namelijk op kunnen rekenen dat je bikini haar meest optimale uitstraling weet te behouden. Het komt de levensduur alleen maar ten goede en vaak kost een wasje met de hand helemaal niet zo veel tijd. Een andere tip voor het mooi houden van jouw zwemkleding, is dat je deze kan beschermen door op een handdoek te gaan zitten. Zo voorkom je contact met ruwe of scherpe voorwerpen.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

SYST - Author - Monique van Beek

Monique van Beek

Lingerie en Badmode expert

Ik ben al bijna 20 jaar trotse eigenaar van ons familiebedrijf Dutch Designers Outlet waarbij we met betaalbare lingerie jouw persoonlijke garderobe verrijken. Ik heb grote ambities en grote dromen, en soms komen deze gelukkig ook nog uit.

Ik draag het liefste sneakers, Ook onder een feestjurk. Niet omdat ik hoge hakken niet mooi vind, maar omdat het zo moeilijk danst en ik graag door het leven huppel en dans.

Helemaal mezelf zijn en een vrouw een goed en positief gevoel bezorgen door haar de juiste en goed passende lingerie te laten ervaren bezorgt mij het ultieme gevoel van YES!

Verrijken kun je breed zien; in modellen, kleuren en kwaliteit. Dit omdat we nauw contact hebben met onze leveranciers zoals Marlies Dekkers, LingaDore en After Eden. Maar ook in verrijking van comfort. Kom je er niet uit, help ik je graag persoonlijk op weg via de telefoon of mail. Ik spar graag met je wanneer je er niet uitkomt bij het uitzoeken van jouw maat of model bh of badmode.


Veelgestelde Vragen

Kan een bikini in de was?

Ja, een bikini kan in de was, maar het is het beste om hem met de hand te wassen met koud water en een mild wasmiddel. Dit helpt de stof en elastiek langer mee te gaan. Als je de wasmachine gebruikt, doe de bikini dan in een waszak en gebruik een fijnwasprogramma met koud water. Vermijd het gebruik van wasverzachters en bleekmiddelen om de kleuren en de elasticiteit te behouden.

Kan een bikini in de droger?

Nee, een bikini kan beter niet in de droger. De hitte kan de stof en het elastiek beschadigen, waardoor je bikini zijn vorm en elasticiteit verliest. Laat je bikini liever aan de lucht drogen. Leg hem plat op een handdoek in de schaduw om te voorkomen dat de kleuren vervagen door direct zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je bikini langer mooi blijft.

Hoe vaak moet ik mijn bikini wassen?

Dit hangt af van hoe vaak je jouw bikini draagt en in welke omstandigheden. In ieder geval na elk gebruik in zwembaden om chloor te verwijderen. Ook altijd na gebruik in zee om zout en zand te verwijderen. Zout kan de stof uitdrogen en zand kan schuren. Als je veel gezweet hebt of zonnebrandcrème hebt gebruikt is na gebruik wassen ook aan te raden. Zweet en zonnebrandcrème kunnen de stof aantasten en bacteriën laten groeien. Deze vuistregels gelden voor ieder type zwemkleding.

Kan een bikini in de wasmachine?

Ja, een bikini kan in de wasmachine worden gewassen, maar het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn om de levensduur en kwaliteit van de stof te behouden. Gebruik een waszak, koud water en een fijn wasmiddel. Hoewel de wasmachine een gemakkelijke optie kan zijn, blijft handwassen de beste methode om de kwaliteit en levensduur van je bikini te behouden.

Welk programma bikini wassen?

Voor het wassen van een bikini in de wasmachine, gebruik je het delicate of handwasprogramma met koud water. Plaats de bikini in een waszakje en gebruik een mild wasmiddel. Vermijd wasverzachter en bleekmiddel. Laat de bikini aan de lucht drogen, plat op een wasrekje en uit direct zonlicht.

Kan je een bikini op 60 graden wassen?

Nee, je kunt een bikini niet op 60 graden wassen. De hoge temperatuur kan de elasticiteit en kleur van de stof beschadigen. Was een bikini altijd met koud water of op een lage temperatuur om de kwaliteit te behouden.

Hoe bikini handwassen?

Om een bikini met de hand te wassen vul je een wasbak met koud water en voeg je er een mild wasmiddel aan toe. Laat de bikini 10-15 minuten weken, wrijf zachtjes om vuil te verwijderen, spoel grondig uit met koud water en laat aan de lucht drogen, plat op een wasrekje en uit direct zonlicht.

service