Welke soorten bh's zijn er?

Welke soorten bh's zijn er?
SYST - Author - Monique van Beek

Monique van Beek

Lingerie en Badmode expert

Ik ben al bijna 20 jaar trotse eigenaar van ons familiebedrijf Dutch Designers Outlet waarbij we met betaalbare lingerie jouw persoonlijke garderobe verrijken. Ik heb grote ambities en grote dromen, en soms komen deze gelukkig ook nog uit.

Ik draag het liefste sneakers, Ook onder een feestjurk. Niet omdat ik hoge hakken niet mooi vind, maar omdat het zo moeilijk danst en ik graag door het leven huppel en dans.

Helemaal mezelf zijn en een vrouw een goed en positief gevoel bezorgen door haar de juiste en goed passende lingerie te laten ervaren bezorgt mij het ultieme gevoel van YES!

Verrijken kun je breed zien; in modellen, kleuren en kwaliteit. Dit omdat we nauw contact hebben met onze leveranciers zoals Marlies Dekkers, LingaDore en After Eden. Maar ook in verrijking van comfort. Kom je er niet uit, help ik je graag persoonlijk op weg via de telefoon of mail. Ik spar graag met je wanneer je er niet uitkomt bij het uitzoeken van jouw maat of model bh of badmode.


sep 10, 2024

Goedendag fijne lezer, fijn je hier te verwelkomen bij een nieuw college van Dutch Designers Outlet haar Lingerie en Badmode expert. In dit blog neem ik je mee langs alle soorten bh's die je maar kunt vinden. Door de jaren heen is de bh flink veranderd om aan al onze wensen te voldoen, waardoor er een groot aanbod is ontstaan. Toch is het soms lastig om te bepalen welke bh het beste bij jou of een specifieke situatie past. Omdat elke vrouw weet dat een goede bh het verschil kan maken (zowel qua look als comfort) gaan we samen ontdekken welke stijlen er zijn en waarom ze bij jou zouden passen.

Voorgevormde bh

Een voorgevormde bh heeft cups met lichte vulling die je borsten een ronde en gladde vorm geven, perfect voor onder strakke kleding. Door de voorgevormde cups is ze ideaal om ongewenste tepelafdrukken te verbergen en geeft ze je een symmetrische uitstraling. Het nadeel? Deze bh kan soms wat stug aanvoelen en minder ademend zijn, vooral op warme dagen. Toch blijft het een uitstekende keuze voor wie een gladde, onzichtbare look onder kleding wil. Perfect voor de vrouw die houdt van een gestroomlijnde, strakke finish zonder gedoe!

Niet-voorgevormde bh

Als je houdt van een natuurlijke vorm, dan is de niet-voorgevormde bh de juiste keuze. Deze bh heeft geen vulling, wat betekent dat je borsten hun natuurlijke vorm behouden. Ideaal voor wie zich vrij wil voelen zonder extra volume. Het nadeel is wel dat ze minder geschikt kan zijn onder strakke kleding, omdat er soms wat naden zichtbaar zijn. Toch biedt ze een groot comfort voor de vrouw die zich op haar gemak wil voelen. Voor de vrouw die kiest voor pure, natuurlijke elegantie zonder poespas!

Beugel bh

De beugel bh is een echte klassieker als het gaat om ondersteuning en vorm. De beugels zijn vaak gemaakt van metaal of plastic en worden aan de onderkant van de cups geplaatst. Hierdoor biedt deze bh extra lift en structuur waardoor je boezem een mooi gedefinieerde vorm krijgen. Ze is vooral geschikt voor vrouwen met grotere borsten, omdat ze helpen het gewicht gelijkmatig te verdelen waardoor de druk op de schouders verminderd. Een nadeel kan zijn dat de beugels soms oncomfortabel aanvoelen als de bh niet goed past. Voor de vrouw die een betrouwbare bh zoekt voor ondersteuning, comfort en een flatterend silhouet.

Wireless bh

Geen beugels betekent geen gedoe! De wireless bh biedt ondersteuning zonder de vaak ongemakkelijke (metalen) beugels. Dit maakt dit type bh ideaal voor lange dagen. Deze bh geeft je borsten een natuurlijke vorm en is perfect voor dagelijks gebruik, vooral als je comfort belangrijk vindt. Nadeel? Ze biedt bij grotere borsten wat minder lift dan een beugel-bh. Toch blijft ze een favoriet voor vrouwen die een zachte ondersteuning willen. Voor de vrouw die houdt van ultiem comfort zonder concessies!

Push Up bh

De push up bh geeft een liftend effect en extra volume. Dankzij de gewatteerde cups worden je borsten naar voren en omhoog geduwd. Dit zorgt voor een verleidelijk decolleté en maakt haar perfect voor speciale gelegenheden of wanneer je wat extra zelfvertrouwen wilt uitstralen. Ik schreef al eens een blog over 'De beste push up bh'. Nadeel is dat de gewatteerde cups soms wat warm kunnen aanvoelen tijdens lange dagen. Voor de vrouw die zichzelf graag een lift geeft en met trots haar decolleté laat zien!

Heart Shape bh

De heart shape bh heeft een diepe, hartvormige uitsnede die je borsten extra lift geeft. Perfect voor laag uitgesneden kleding! Ze biedt een prachtig decolleté zonder in te leveren op comfort. Het nadeel is dat ze soms minder geschikt is voor vrouwen met een grotere cupmaat, omdat ze minder ondersteuning biedt aan de zijkanten. Voor de vrouw die graag haar romantische kant laat zien, met een prachtig gevormd decolleté!

Longline bh

Een longline bh biedt extra ondersteuning door de langere band die doorloopt tot onder de borst. Dit geeft een gladde look en kan zelfs wat extra steun aan je rug geven. Ideaal voor speciale gelegenheden of onder strakke jurken. Het nadeel is dat de extra stof soms wat minder comfortabel kan zijn op warme dagen. Toch is het een stijlvolle keuze voor wie net dat beetje extra ondersteuning zoekt. Voor de vrouw die houdt van steun met een vintage flair!

Plunge bh

Een plunge bh is laag uitgesneden, perfect voor kleding met een diepe V-snit. In mijn blog 'Wat is een plunge bh?' duik ik er dieper op in. In het kort samengevat biedt deze bh goede ondersteuning terwijl ze je decolleté mooi laat uitkomen. Let wel op: bij grotere borsten kan de ondersteuning iets minder zijn. Voor de vrouw die durft te gaan voor een diepe decolleté!

Balconette bh

De balconette bh heeft halfhoge cups die je borsten mooi liften zonder te veel te bedekken. De schouderbandjes zitten wat verder richting de schouderkop en de beugel van de cups komt zit wat hoger. Lees er alles over in mijn blog 'Wat is een balconette bh?'. Deze bh is ideaal voor kleding met een wijde halslijn. Het nadeel is dat het minder geschikt is voor intensieve bewegingen. Voor de vrouw die graag haar natuurlijke vorm benadrukt met een vleugje sensualiteit!

Full Cover bh

De full cover bh biedt maximale dekking en ondersteuning, wat haar ideaal maakt voor vrouwen met grotere borsten die op zoek zijn naar comfort en veiligheid. Deze bh omsluit de borsten volledig, waardoor er geen risico is op uitpuilen of ongemakkelijk verschuiven. De brede bandjes zorgen voor extra stabiliteit en verminderen de druk op de schouders, wat een opluchting kan zijn na lange dagen. Een ander voordeel is dat ze geweldig is onder kleding met meer bedekking, zoals blouses of truien. Voor de vrouw die houdt van volledige bedekking, comfort en een betrouwbare pasvorm, de hele dag door!

Demi bh - Low Cup bh

De demi bh (ook bekend onder de naam low cup bh) is een bh met een lagere snit die ongeveer de helft tot driekwart van de borsten bedekt. Dankzij de horizontale of licht schuine snit geeft ze een subtiele lift en een natuurlijk decolleté. Deze bh is ideaal voor kleding met een lage halslijn en biedt een mooie balans tussen ondersteuning en stijl. Perfect voor vrouwen die een natuurlijke vorm willen benadrukken zonder te veel bedekking!

Demi padded bh

Een demi padded bh is een variant van de demi bh, waarbij de cups licht gewatteerd zijn voor extra vorm en ondersteuning. De lage snit van de cups bedekt ongeveer de helft tot driekwart van de borsten, waardoor een subtiel decolleté ontstaat. De toegevoegde vulling helpt om de borsten meer volume te geven en biedt extra comfort. Deze bh is ideaal voor vrouwen die een natuurlijke lift willen, maar toch wat extra vorm en structuur wensen. Perfect voor wie houdt van een subtiele, flatterende pasvorm met een zachte boost!

Bralette

De bralette staat synoniem voor comfort en stijl. Ze is zonder beugels en vaak gemaakt van zachte, ademende stoffen. Deze bh biedt lichte ondersteuning, perfect voor casual dagen of thuis. Het nadeel van bralettes is dat ze minder lift en vorm geeft dan andere bh's, waardoor ze vooral geschikt is voor kleinere cupmaten of relaxte momenten. Voor de vrouw die kiest voor pure comfort zonder in te leveren op stijl!

Minimizer bh

De minimizer bh is ontworpen om je borsten optisch te verkleinen, ideaal voor vrouwen die hun silhouet wat gestroomlijnder willen maken. Hij verdeelt het borstvolume gelijkmatig, waardoor je kleding vaak net wat beter valt. Het nadeel is dat sommige modellen wat strak kunnen aanvoelen, wat oncomfortabel kan zijn na een lange dag. Voor de vrouw die op zoek is naar een slanker silhouet zonder in te leveren op stijl en comfort!

Maximizer bh

Als je je borsten groter wilt laten lijken, is de maximizer bh de perfecte keuze. Deze bh heeft extra vulling in de cups en creëert optisch meer volume. Ideaal voor vrouwen die hun decolleté wat extra willen accentueren. Het nadeel is dat het dragen van zoveel vulling soms wat onnatuurlijk kan aanvoelen, vooral tijdens warme dagen. Voor de vrouw die houdt van een beetje extra volume en een boost in zelfvertrouwen!

Strapless bh

De strapless bh is een must-have voor outfits zonder schouderbandjes. Dit type bh biedt stevige ondersteuning zonder schouderbandjes. Dit komt door de antislip strips aan de binnenkant van de bh band. Ideaal voor off-shoulder tops en jurken. Het nadeel van een strapless bh is dat ze soms kan afzakken, vooral wanneer ze niet perfect past. Voor de vrouw die haar schouders graag vrij houdt met behoud van steun en stijl!

T-Shirt bh

De T-shirt bh is gemaakt om onzichtbaar te zijn onder strakke kleding. Met naadloze, gladde cups en een comfortabele pasvorm, is dit de ideale bh voor dagelijks gebruik. Ze biedt een perfecte balans tussen comfort en stijl, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over zichtbare lijnen. Voor de vrouw die graag een vlekkeloze look wil, zonder gedoe!

Zwangerschaps bh

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam continu, de zwangerschaps bh biedt de flexibiliteit en ondersteuning die je juist dan nodig hebt. Deze bh’s zijn zacht, rekbaar en speciaal ontworpen om mee te groeien met je veranderende lichaam. De brede bandjes en extra ondersteuning maken haar super comfortabel. Voor de vrouw die haar lichaam op een comfortabele manier door de zwangerschap wil ondersteunen!

Voedingsbh

De voedingsbh is speciaal ontworpen voor moeders die borstvoeding geven en biedt zowel comfort als gemak. Dankzij de handige clips aan de schouderbanden kun je de cups eenvoudig met één hand losmaken. Dat is ideaal voor discrete voeding onderweg of thuis. De extra zachte stof voorkomt irritatie van de gevoelige huid en zorgt ervoor dat je je de hele dag comfortabel voelt. Voor de vrouw die praktisch en stijlvol wil blijven tijdens het voeden!

Sport bh

De sport bh is een onmisbare keuze voor de actieve vrouw. Ze biedt maximale ondersteuning tijdens het sporten en voorkomt dat je borsten te veel bewegen, wat oncomfortabel is bij intensieve activiteiten. De sport bh is ontworpen met technische materialen die warmte en vocht afvoeren. Er zijn verschillende gradaties, lees in mijn blog 'Wat is de beste sport bh?' welke voor jouw actieve levensstijl het beste is. Voor de vrouw die actief wil blijven en optimale ondersteuning zoekt tijdens haar trainingen!

Keuzestress bij het kiezen van de juiste soort bh

Zoals je ziet, zijn er veel soorten bh-stijlen die je kunt dragen. Van een alles bedekkende beugel bh tot een niets verhullende decolleté bh. Iedere soort bh heeft haar eigen unieke voordelen en eigenschappen. Helaas is niet iedere bh geschikt voor iedere boezem. In mijn blog 'Welke bh past bij mij?' heb ik het over verschillende soorten borsten en welke bh dan het best geschikt is om te dragen.

Het aanbod in verschillende soorten slips is ook groot. Zo weten lingerie merken ons te overspoelen met ondergoed voor in iedere situatie. Van invisible strings tot maxi briefs. Ik deel je mijn ervaring over alle soorten dames ondergoed op een zelfde manier in mijn blog 'Alle soorten ondergoed voor'.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

SYST - Author - Monique van Beek

Monique van Beek

Lingerie en Badmode expert

Ik ben al bijna 20 jaar trotse eigenaar van ons familiebedrijf Dutch Designers Outlet waarbij we met betaalbare lingerie jouw persoonlijke garderobe verrijken. Ik heb grote ambities en grote dromen, en soms komen deze gelukkig ook nog uit.

Ik draag het liefste sneakers, Ook onder een feestjurk. Niet omdat ik hoge hakken niet mooi vind, maar omdat het zo moeilijk danst en ik graag door het leven huppel en dans.

Helemaal mezelf zijn en een vrouw een goed en positief gevoel bezorgen door haar de juiste en goed passende lingerie te laten ervaren bezorgt mij het ultieme gevoel van YES!

Verrijken kun je breed zien; in modellen, kleuren en kwaliteit. Dit omdat we nauw contact hebben met onze leveranciers zoals Marlies Dekkers, LingaDore en After Eden. Maar ook in verrijking van comfort. Kom je er niet uit, help ik je graag persoonlijk op weg via de telefoon of mail. Ik spar graag met je wanneer je er niet uitkomt bij het uitzoeken van jouw maat of model bh of badmode.